A mosó szárítógép kiválasztásának lépései

Hogyan válasszunk mosó szárítógépet?

A mosó szárítógép sokak számára luxustermék, azonban nem is tudják, hogy tulajdonképpen milyen előnyös lehetőséget jelent az ember számára. A mosó szárítógép könnyen megváltoztathatja a házimunkához való hozzáállásunkat is, és árban sem választja el sok az egyszerű mosógépektől. Nézzük is meg, hogy mely lépéseket érdemes fontolóra venni a választás során és miért érdemes egyáltalán egy extra szárítóprogramra is befizetni az egyszerű mosógép helyett.

A mosó szárítógép kiválasztásának első lépései: méret, elhelyezés, beépítés

A mosó és szárítógép nagy előnye, hogy nem foglal sok helyet, pont annyit, mint egy mosógép. Sokan akár évekkel, évtizedekkel ezelőtt befizettünk mosógépre és külön szárítógépre is, amelyek külön-külön ugyanakkora helyet foglalnak el. Egy mosó szárítógéppel ezt a helyet akár meg is felezhetjük, és könnyen nagyobb helyet varázsolhatunk a fürdőszobában vagy a mosókonyhában a segítségével.

mosó és szárítógép2_2

Ez lesz az első lépésünk a választás során is. Hogyha az embernek limitált helye van a termék elhelyezésére, akkor mindenképpen érdemes lehet lemérni ezt még mielőtt az interneten kezdenénk kutakodni vagy egyszerűen elmenni a boltba, hogy vásároljunk egy háztartási eszközt. Ez minden termékre igaz persze, de a fürdőszobai eszközök és a konyhai felszerelések esetében különösen, hiszen itt általában nagyon oda kell figyelnünk, hogy minden passzoljon méretben. Kerülhet a mosó szárítógép bojler alá, kád mellé, a lényeg természetesen az, hogy áramforrás legyen a közelben és vízhez is jusson a gép a vízvezetékek segítségével, valamint a felhasznált víz el is tudjon folyni csöveken keresztül (vagy szükségmegoldásként akár a kádba is engedhetjük azt).

Persze vannak esetek, amikor lehetőség van beépített vagy szabadon álló változat közti választásra is. Hogyha egy adott házban élünk és nem szeretnénk felújítani, akkor érdemes ahhoz igazodni, amire már amúgy is lehetőségünk van, és nem variálni nagyon a kialakításon. Hogyha modern fürdőszobát építünk éppen azonban, akkor én a beépíthető változatot tudom javasolni, ez általában lehetővé teszi a  szobában a kényelmesebb mozgást, könnyebben tudunk megoldani dolgokat a segítségével és persze esztétikailag mindenképpen jobban megéri azt a kis extra költséget is, amit bele kell fektetni. Persze a mosó szárítógép esetében is megvan az az általános törvény, hogyha beépített fajtát veszünk, annak a beszerelése és a karbantartása is macerásabb lesz, és persze költségesebb is lehet bizonyos esetekben. A szabadon álló fajta azonban több helyet foglal a legtöbb esetben, és esztétikailag is csak elmegy, nem fogjuk ezzel a modernséggel lenyűgözni a látogatóinkat, és persze a mindennapok során is lehet, hogy fájó pont lesz a számunkra, hogy nem a trendi megoldást választottuk. Persze mindenkinek mások a preferenciái, így ne is hallgassunk mások tanácsaira, a saját ízlésünk szerint rendezzük be a saját házunkat.

A mosó szárítógép kapacitása

A harmadik nagyon fontos tényező a kapacitás vagy töltetsúly. Tudnunk kell, hogy a mosó szárítógépek általában több ruhát tudnak mosni, mint amennyit utána meg tudnak szárítani. Ez azt jelenti, hogy vagy kisebb adagokat érdemes mosni, vagy akár többet, hogy utána megérje kétszer is elindítani a szárító programokat. Gondoljunk arra is, hogy egy ilyen gép sok éven át lehet hasznos segítsége a háztartásnak, éppen ezért azt is meg kell fontolnunk a töltéssúly meghatározásánál, hogy nem fogjuk-e esetleg több emberre használni néhány éven belül, amikor egy bizonyos súly nem lenne már elég. Sajnos fordított helyzetben nincs mit tenni, hogyha három-négy év múlva egyszerre több gyerek is kirepül a házból, akkor nem vehetünk addig is egy kisebb gépet, mert sok éves fejfájást kaphatunk cserébe, azonban a nagyobb kapacitáson mindig érdemes egy kicsit elgondolkodni. Általában úgy határozhatjuk meg ezt a súlyt, hogy végig gondoljuk az életformánkat, hogy mennyire szennyeződnek a ruháink és milyen gyorsan kell azokat mosni, innen viszonyíthatunk az átlagos súlyokhoz. Azt szokták mondani, hogy 1-3 embernek 3-4kg-os töltéssúlyra lesz szüksége, míg egy nagyobb családnak akár 7+ kg-ra is lehet igénye, ahol már három vagy akár több gyerek is van, vagy együtt élnek velünk a nagyszülők is a gyerekek mellett.

A mosó szárítógépet általában jó ötlet márka alapján választani, amihez a Gorenje saját márkás termékeit tudom ajánlani. Itt a legmodernebb kialakítások találhatók a legjobb áron: https://hu.gorenje.com/termekek/mosas-szaritas/moso-szaritogepek/c/gowash03.

mosó és szárítógép2_3

A mosó szárítógép többi információja

És hogy miért éppen a Gorenje, hogyha a mosó szárítógépről van szó? Egyszerűen a profizmus miatt. Itt jön a képbe a többi információ is, amelynek tudatában kell lenünk a választás során, mint például a fogyasztási energiaosztály, amely nagyban meghatározza majd a számláink összegét vagy az extra funkciók lehetősége, vagy, hogy milyen előnyökkel jár a szárító funkciók használata. Ezek persze fontosak, mert az ember egy mosó szárítógépet vett, nem csak egyiket vagy másikat, így rengeteg funkcióra, programra lesz szüksége. Tartós, megbízható és modern gépeket érdemes vásárolni, amikor mosó szárítógépről van szó, és biztos vagyok benne, hogy ezeket nem is lesz olyan nehéz megtalálni.

Kategória: Blog | A közvetlen link.