A törölközőszárító radiátor: dizájn és praktikum

Divatos fürdőszobai kiegészítő

A törölközőszárító radiátor az elmúlt években igen divatos kiegészítője lett a modern lakásoknak, így az emberben felmerülhet a kérdés, hogyha idén vagy jövőre tervez felújítást: érdemes törölközőszárító radiátort választani vagy valami mást szereljünk be helyette? Most előnyöket és hátrányokat fogunk megnézni, és mindenki magának tudja mérlegelni, hogy ezt a lehetőséget választja-e végül fűtés és törölközőtárolás céljával.

A törölközőszárító radiátor számos funkciója

A törölközőszárító radiátor nevében is benne van két fő funkciója. Mint törölközőszárító remek lehetőséget nyújt számunkra, hogy egy nagyobb szárítófelület legyen a lakásban. A radiátorokon kevés hely van szárítani, azonban ezen a terméken rengeteg szárítófelület található, így az embernek nem kell aggódnia a téli hideg napokon a ruhákat illetően. Sok helyet meg tudunk vele spórolni, a kisebb lakásba egyáltalán nem fér el még egy kisebb benti szárító sem, így azonban a radiátorok és a törölközőszárító radiátor együttes segítségével semmi sem fog elválasztani bennünket a kényelmes mosási és szárítási beosztástól otthonunkban.

törölköző szárító radiátor_pic2

A törölközőszárító radiátor másik nagy előnye természetesen, hogy egy kisebb fürdőszobát önmagában is képes kényelmesen melegen tartani. Mivel a legtöbb házban központi fűtésrendszer van, így csak egyszerre az egész helyet tudjuk felfűteni, azonban sokszor elég lenne az is, hogyha csak a fürdőszobában lenne meleg. Elsősorban a korai készülődésekre gondolok itt a még nem túl hideg hónapokban. Ősszel és tavasszal is napközben semmi szükség a fűtésre bizonyos heteken, azonban nincs más lehetőségünk, hiszen a reggeli órákban könnyen meg tudunk fázni, habár csak egy órán keresztül készülődtünk. Ez a kisebb időszak is összességében nagy összeget jelenthet egy hónapon keresztül a fűtésszámlán, hogyha a teljes lakás fűtésére koncentrálunk. Hogyha azonban van egy olyan melegítési lehetősége az embernek, amely nem függ a lakás többi helyiségétől is, akkor azt is elég használnia. Erre szoktak sokan kisebb fűtőtesteket beszerezni vagy esetleg valamilyen más megoldást találni a problémára, hiszen senki sem szeret hajnalban felkelni, hogy bekapcsolja a fűtést, vagy akár a fa tüzelésű kazánnal bajlódjon a korai hideg és sötét órákban. Napközben pedig mindenki otthagyja a lakást, elmegyünk iskolába, vár a munka, a felmelegített szobák pedig kárba vesznek csak. Nem kell azonban feleslegesen dolgoznunk a pénzünkért, és a semmiért felfűteni nagyobb teret, ha van egy törölközőszárító radiátorunk, amellyel könnyen orvosolni tudjuk ezt a problémát.

A fürdőszobában tartózkodunk a reggeli készülődés közben a legtöbbet. Itt zuhanyozunk, készítjük el a frizurát, akár még sminkelni is lehet itt. Át tudunk kényelmesen öltözni, felkerülhet a kontaktlencse, elvégezhetjük a reggeli arcápolási rutint. Mindezek a készülődésünk nagyobb részét teszik ki, ezután már tényleg csak a táska bepakolása és a reggeli az, amihez azonban nincs is szükségünk olyan melegre, hiszen akármikor felvehetünk egy extra pulóvert erre az időszakra.

Mit kell tudnunk a törölközőszárító radiátorokról

A törölközőszárító radiátor megvásárlása persze nem egyszerű döntés, és sok méregetést jelent. A fürdőszobákban általában igen kevés hely van, és azt is elfoglalják ilyen nagy gépek mint a bojler vagy a mosógép. Éppen ezért nagyon előnyös, hogy a törölközőszárító radiátor egyébként kevés helyet foglal olyan értelemben, hogy szinte szorosan lapul a falhoz, aminek köszönhetően a közlekedést egyáltalán nem akadályozza a helyiségben, sőt még ugye tárolási funkcióval is rendelkezik, így nem kell külön törölközőtartóra helyet pazarolnia az embernek, ahogy radiátorra sem. A kérdés persze már csak az, hogy hogyan is férhet el a szobában. Persze sokféle kialakítás létezik, hogy az ilyen jellegű probléma, ne is legyen probléma tulajdonképpen. Először is, tudunk választani fekvő, illetve álló kialakításból, mindkettő attól függően lehet jó döntés, hogy mennyire van hely a fürdőszobában. A fűtés mértékét nem ez, hanem maga a nagyság fogja befolyásolni, többfajta méret közül tudunk válogatni. Itt egyszerre kell figyelnünk arra, hogy elég meleget adjon a radiátor és mégis elférjünk azért tőle, legyen hely még más gépek beszerelésére vagy polcoknak is.

törölköző szárító radiátor_pic3

De mennyi is az annyi? Kérdezhetnénk a törölközőszárító radiátorok esetében. Szerintem talán az egyik legolcsóbb, mégis az egyik (hanem a) legpraktikusabb kis fűtőegységről beszélhetünk, éppen ezért az ára is igencsak megéri, és ha nem kell annyiszor felfűtenünk a lakást az árát többszörösen is visszahozza. Maga a termék nem kerül sokba egyébként, 14-25 ezer forint körül már könnyen be tudunk szerezni egyet, persze az ár nagyban függ a mérettől is, illetve eltérő energiaigényeik lehetnek, amelyek szintén befolyásolják az árat.

A törölközőszárító radiátorokról összességében:

Érdemes tehát ezt a hasznos kis terméket beszerezni minden lakásba. Egyrészt segít a hellyel való spórolásban, a fűtéssel való gazdálkodással és persze tárolásra is kiváló termék. Szerintem minden család nagyon fogja szeretni ezt a helyes kis terméket, ami egyszerre hasznos és esztétikus is.

 

Kategória: Blog | A közvetlen link.