Hűtős furgon az év minden napján

Hogyan béreljünk hűtős furgont

A hűtős furgonok felhasználhatósága egyre szélesebb köröket mozgat meg. Legyen szó különböző élelmiszerekről: zöldségekről, gyümölcsökről, húsokról, tejtermékekről vagy készételekről, virágokról vagy egyéb kategóriájú termékekről, a hűtős furgon bérlésének lehetősége az ember előtt mindig nyitva áll. Először is nézzük meg, hogy milyen előnyei vannak az autóbérlésnek, ezután pedig azt is, hogy mikor van szükség a hűtős furgonra.

Milyen előnyei vannak a hűtős furgon bérlésnek?

Általánosságban elmondható a járműbérlésről, hogy egy nagyon előnyös rendszer. Különösen igaz ez akkor, hogyha nem személyautóról beszélünk (bár az is jól tud jönni autót annyit nem igénylő fővárosiként vagy egy lerobbant kocsival), azonban igazán akkor jön jól egy ilyen bérlési lehetőség, amikor valamilyen nagyobb adag szállítmányt kell eljuttatnunk egyik helyről a másikra. Természetesen egy hűtős furgonra nem sok magánszemélynek van igénye, de akár még ilyesmi is előfordulhat. Most azonban inkább arra koncentrálnék, hogy ezt vállalkozóként miért éri meg igénybe venni. Az adózás miatt mindenképpen, ennek azonban mindenkinek a saját feltételei szerint kell utána járnia. Ugyanakkor, vállalkozások esetében remek lehetőség, hogyha az ember saját jármű helyett bérelni tud egyet. Ez azt jelenti, hogy nem kell számolni olyan költségekkel, mint a jármű megvásárlása, ami hatalmas összeget jelent már egy személyautó esetében is. De ezzel még nincsen vége, hiszen minden extra költség minket terhel a továbbiakban. A vizsgáztatás, a kötelező biztosítás, továbbá az olyan apróságok, mint az autóklíma tisztítás vagy egy abroncs cseréje.  A nagyobb alkatrészek persze nagyobb összeggel is járnak, és kiesést jelentene a karbantartás a szállításból, hogyha rendszeresen szükségünk van a hűtős furgon rakterére. A bérlésnél ez máshogy működik. Fix összegért bizonyos ideig a sajátunkként kezelhetünk egy járművet ennek segítségével. Ugyanakkor, nem mi vagyunk a tulajdonosok, ami több előnnyel is jár, így ha valamilyen karbantartási művelet szükséges, az nem minket terhel, hanem a bérlő céget, illetve természetesen a vizsgáztatásokat sem nekünk kell állni személy szerint.

Talán kisebb problémának tűnik, de egy ekkora járművet eltárolni sem lenne kis feladat, így azonban amikor nincs rá szüksége az embernek, nem kell, hogy akár hetekig vagy hónapokig feleslegesen álljon a jármű valahol, hanem ilyenkor egyszerűen visszaviszi az ember, és akkor bérel újra, amikor arra ténylegesen szüksége is van.

A hűtős furgon előnyei

A hűtős furgon remek találmány, amely biztosítja számos termék biztonságát és tartósságát. Ha valaki még kezdő vállalkozó, akkor szállítás előtt mindenképpen érdemes megnéznie, hogy az ő terméke milyen központilag szabályozott szállítási előírások alapján fuvarozható. Sok dolog van, amiről nem gondolnánk különösebben, hogy hűtős furgont igényel, mégsem szabad reguláris módon szállítani. Az sem mindegy, hány fokon szállítunk. Minden terméknek megvan a maga tól-ig értéke, amely között tárolni és szállítani kell. Élelmiszereknél ez különösen fontos, hiszen a szabatosságuk múlik azon, hogy hogyan szállítjuk őket. Ne csak a szabatosság, de a kórokozók miatt is kiemelt figyelmet kell arra fordítani, hogy minden előírás szerint menjen, különben könnyedén pert akaszthat az ember a nyakába, vagy nagyobb összeget veszíthet azáltal, hogy egy teljes szállítmányt esetleg ki kell dobnia. Érdemes tehát rendkívül körültekintően szállítani mindent. Ezekről a tól-ig értékekről is több helyen lehet érdeklődni, különösen a húsnál, tojásnál kell ügyelni rá.

A hűtős furgon bérlésének gyakoriságáról

Az ember azt gondolná, hogy csak akkor éri meg mégis hűtős furgon bérlésre adni a fejét, hogyha arra nap mint nap szüksége van. Ez azonban nem igaz, éppen ellenkezőleg, a hűtős furgon bérlése mindig jó üzlet. Akár egyetlen napért is megéri az árát, ugyanakkor, akkor sincs ok pánikra, hogyha valakinek akár heti háromszor-négyszer van rá szüksége. Bizonyos időközök megadásával (ezekről a honlapon érdemes érdeklődni) azonban kedvezményesebb napi átlagárat számítanak fel, ezért logisztikailag úgy éri meg szállítani, hogy egyszerre több napon át menjen az autó, utána pedig több napig ne. Így spórolhat a cég. Ha azonban kifejezetten sűrűn szeretne valaki hűtős furgont bérelni, arra is van megoldás, ilyenkor akár egyéni szerződést is kérhetünk a cégtől, amivel még további kedvezményekre is szert tehetünk.

A hűtős furgon bérlés tehát egy remek dolog, ami vállalkozóként kifejezetten előnyös, sok pénzt spórol vagy olyan problémát képes megoldani alacsony költségvetésből, amire nem lenne meg az anyagi keret például a cég indulásakor. Azonban vigyázni kell azzal, hogy mit szállítunk és azt milyen feltételek, elhelyezés, és milyen hőfok mellett tesszük, hiszen amit már hűtős furgonnak kell szállítani, bizonyára érzékeny termék, amire különösen oda kell figyelni. A legjobb, hogyha az ember előre kinézi magának a megfelelő hűtős furgont a bérlési cég honlapján, ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el oda, mielőtt nyélbe ütné az ötletet.

Kategória: Blog | A közvetlen link.