Miért jó egy kutya portál?

A kutya portál időrabló, de olyan jó!

Bevallom töredelmesen, rengeteg időt el tudok tölteni kutya portál cikkek, képek, blogok, posztok nézegetésével. Egyszerűen egy fárasztó, agyzsibbasztó nap után semmi másra se vágyom, mint zombulni és kapni a világtól egy dózist a jóságból és szeretetből, mert az egész napos ügyfélszolgálatozás után szükségem van valamire, ami visszaadja a hitem az emberiségben. Ez van, akinek a TV, egy sorozat, vagy egy könyv. Nekem is van hobbim, de nem mindig van az embernek ideje fél órát, egy órát rászánni, és ilyenkor a buszra várva vagy egy kávészünet erejéig a kutya portál böngészése olyan kellemes dolog! Persze mindig azt mondom magamnak, hogy jó, még ezt az egyet megnézem, aztán vége. Aztán azon kapom magam, hogy negyed órája az etetés szabályairól olvasgatok a legjobb kutyajátszótereken át bármiről és vagy hét megnyitott lapfülem van további cukiságokkal. Főleg a közösségi portálok hírfolyama olyan, hogy az ember órákra is el tud veszni bennük akár. Bár bevallom, velem ez már csak azért sem fordul elő, mert elég hamar elérek oda, ahol legutóbb kezdtem, hiszen rendszeres látogató vagyok. De mi az, ami miatt ennyire leköti és vonzza az embert az ilyesmi?

A kutya portál a lelkünkre hat

A kutya az ember leghűségesebb barátja, szól a mondás. Kevés embert ismerek, akiben ne mozdulna meg valami, ha kutyákról van szó. És persze, van, aki inkább a macskákat szereti, de még ők is úgy vannak vele, hogy az állat az állat és érzi, hogy ez egy élőlény, akinek személyisége van és a család kedvencévé tud válni. A kutya portál pedig olyan témákat hoz nekünk, amik az érzéseinkre hatnak, pont azokra az érzésekre, amiket a kutyák kiváltanak belőlünk.

A kutyák bohókásak, hát vannak vicces képek, videók, cikkek. A kutyák hűségesek és önfeláldozók, vannak tehát megható és meghökkentő történetek. A kutyák szeretetre vágynak, lehet tehát örökbe fogadni őket, segíteni, hogy otthonra találjanak. A kutya portál értelemszerűen ezeket a témákat veszi elő és kiszolgálja az igényünket, hogy ilyen jellegű hatások érjenek minket. A kérdés inkább az, hogy ezt mi miért igényeljük? És ez bizony egy szomorú választ rejt magában: sokan magányosak vagyunk.

Ami a mi életünkből hiányzik, azt a kutya portál pótolja, ha csak ideig óráig is. Ez alatt nem azt értem, hogy aki idetéved, az biztosan egyedül van. Sőt. Leginkább olyanok magányára gondolok, akik egy nyitott irodában ülnek egész álló nap sok olyan ember közt, akikkel épphogy egy egy szót váltanak. Lehet, hogy várja őket otthon a család, vagy a párjuk, lehet, hogy munka után még annyi dolguk van, hogy velük is épphogy tudnak némi időt eltölteni. És aki egész nap csak a kötelező dolgokat csinálja minden társaság nélkül, nagyon vágyik majd érzelmi ingerekre.

A kutya portál témái

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki, aki a kutya portál oldalra téved egy magánytól senyvedő lélek. Sokan olyan hasznos információk révén találnak a honlapokra, amik a mindennapi kutyatartásban segítik őket. Ha például épp kutya vállalásán gondolkodunk, számos oldalon találunk fajta keresőt. Ezek természetesen nem egzaktak, de segítenek majd leszűkíteni a kört, hogy milyen típusú kutyát is szeretnénk és igen jól alkalmasak rá, hogy gondolkodóba ejtsék az embert: milyen szempontjai is vannak, mi az, amit majd megenged és mi az, amiben már nem hajlik kompromisszumokra.

De persze a kutya portál nem csak a kezdetekben tudja segíteni a kezdő gazdit. Sok információt talál arról, hogyan etessen, miként válasszon megfelelő tápot, hogyan kell ápolni az eb bundáját. Emellett sok naprakész információt is találni, ami már a gyakorlott gazdiknak is újdonság lehet, vagy legalábbis nem árt emlékeztetni őket róla. Egy ezek közül például, hogy indul a kullancs szezon, vagy a petárdázásra hogyan tudunk felkészülni? A kutya portál mindig igyekszik aktuális témával előrukkolni, úgyhogy ha figyeljük a hírfolyamokat, általában olyan kérdésekre kapunk választ, amiket előbb utóbb így is úgy is feltettünk volna magunknak.

A kutya portál emellett segíthet egészségügyi kérdésekben is. Akárcsak az ember esetében, semmiképp sem szabad kizárólag egy netes leírás alapján diagnosztizálnunk betegségeket. Viszont abban segíthet, hogy eldöntsük, mennyire súlyos a panasz, rohanjunk-e most orvoshoz? Vagy ha épp nincs nyitva a rendelő: ráér-e, vagy irány az ügyelet?

 

Kutya portál a közösségért

A jó honlapoknak általában közösségteremtő erejük van, ez pedig igaz a kutya portál esetében is. Ha a közösségi oldalon a kommentelők egymásnak adják a kilincset, akkor itt jó helyen járunk, kérdezhetünk bátran, biztosan lesz, aki segíteni tud. Fontos lehet ez nem csak olyan esetekben, hogy ki milyen bolhairtó nyakörvet vesz, hanem akkor is, ha például találunk egy kutyát. Ne adj Isten a miénk veszett el. A kutya portál közösségi oldala egy igen jó lehetőség az efféle hírek megosztására, hiszen sokan látják, közülük gyakran több helyre is beregisztráltak az emberek. Ráadásul olyan kellemes megkerült kutyák és gazdáik történetét olvasni és tudni, hogy ha csak egy megosztással is, de igenis lehet, hogy pont mi tettük ezt lehetségessé.

Kategória: Blog, Kisállat | A közvetlen link.