Szétnéztünk a Petnet kínálatában

Mit tud a Petnet?

A Petnet egy olyan internetes oldal, ahol kisállatainknak vásárolhatunk mindenféle jót: tápot, étrend kiegészítőket, felszereléseket, kozmetikai eszközöket, almot. Tulajdonképpen bármit, amire szükségünk lehet kedvencünk gondozásához, legyen ő akár kutya, macska, rágcsáló, madár, hüllő vagy hal. A Petnet nem diszkriminál.

Hogy ez a teszt hiteles legyen, kis családomat kértem meg arra, hogy írjanak össze egy kívánságlistát. A testvéremnek egy izgő-mozgó husky kutyája van. Édesapám az akvarisztikát preferálja. A párommal mi madarakat, egy turbékoló kanári párt tartunk. Tehát sok irányból tudunk nekifutni ennek a próbának. A cél pedig az, hogy kiderítsük, minden kapható-e, amire szükségünk van ezen a weboldalon. Az életben ugyanis sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nem tudunk személyesen elmenni bevásárolni. Az utazás rengeteg időt elvesz és a benzinköltség is több, mint a kiszállítási díj. Arról nem is beszélve, hogy sokkal kényelmesebb leheveredni a kanapéra, és úgy átböngészni a kínálatot.

A Petnet és a husky

A testvérem husky kutyája egy örökmozgó szerkezet. Hihetetlenül kíváncsi, önfejű és játékos. Néha nem tudjuk, hogy őt fárasztják le vagy ő a testvéreméket. Az ő kérése az volt, hogy segítsek neki olyan eszközöket találni, amik segítségére lehetnek a tanításban. Sajnos a szóba forgó kutyus húzza a pórázt. Nem lehet kényelmesen sétáltat, pedig már három félévnyi kutyaiskolát kijárt. Hiába, hatja a vére. Ezért a testvérem és a párja jutalomfalatos rendszerrel próbálják meg élvezhetőbbé tenni ezeket az estéket. Viszont a zsebbe rejtett jutifalik szagát már kezdi átvenni a kabátjuk. A probléma tehát adott: jutalom falatok és nyugalmas séta. Egyszer azt javasolták nekem, hogy próbáljuk ki a szájszíjat. Először hallottam róla akkor.

A Petnet kínálatában megtaláltam a szájszíjat és a jutalomfalattartó bag-et is. Többfélét is méghozzá. Nem csak a méretekben és a színükben különböztek. Márkák között is kényelmesen tudtam válogatni. De, ha ez még nem lenne elég, sípot, pórázt, itatópalackot, mutatópálcát is találtam. Na meg valami egészen újat: kutyapeca. Ezt közelebbről is látnom kellett. Kiderült, hogy egy csalirúdról van szó, amit a kutyák vadászösztönének a felkeltésére használnak. A Petnet ezzel felülmúlta a várakozásaimat. Ez mellett én egy boltban simán elsétáltam volna.

A Petnet és az akváriumfelújítás

Évente egyszer, vagy kétszer apukám teljesen felújítja az akváriumot. Nem minden eszközből vesz újat, de például a díszletet teljesen lecseréli. Ha olyan kedve van, akkor még az aljzatot is, nem csak a növényeket cseréli ki. A halak előszeretettel rágcsálják meg őket, és néha a klóros vízre is érzékenyek, ezért szerette volna tudni, hogy van-e valami, amivel megőrizhetők.  A tápanyagok a növények számára kulcsfontosságúak. Ez alól a vízinövények sem képeznek kivételt. Anno ennek még nem volt nagy divatja, de manapság már nagyon sok fajta tápanyagkiegészítőt lehet kapni az akváriumi növények számára. A Petnet termékei nitrát és foszfát mentesek, így nem befolyásolják az algák növekedését. Csepp és golyó formában is megtaláljuk őket.

Ha viszont a műnövényekre kerülne a sor, apa akkor sem lehet csalódott, mert még műnövényekből is találunk nagyon szépeket a Petnet oldalon: petnet.hu. Már nagyon szép, igényes műnövényeket gyártanak, és könnyedén telepíthetőek. Ha szükséges, langyos vízzel elég őket tisztítani. A forrázás már tényleg a múlté. Ami nekem megragadta a figyelmemet, hogy a termékleírásban még arról is kapunk infót, melyik növénynek a másolatát nézegetjük éppen.

A Petnet, Leia és Solo

Leia és Solo a madaraink. Abszolút kezdő madártartók vagyunk és szerényen berendezett kalitkával. Leia és Solo – már valószínűleg kitaláltátok – a Csillagok háborúja karakterei után kapták a nevüket. Pont ugyanannyit csipognak egymásra, mint a két hős. Nagyon élénk, virgonc madarak, ezért nagyon sok játékra van szükségük a kötelező kiegészítők mellett. Ami nekem rögtön megtetszett a Petnet oldalon az egy díszes fahinta volt. Tudom, nem papagájok, de ne higgyétek, hogy más madarak nem szeretik őket. A végén a párom lebeszélt róla és a kötélhinta került a kosárba, de attól még mindenkinek a figyelmébe ajánlom. Egy létre is mellé került. Én nagyon szerettem volna még egy tower játékot is, de erről is le lettem beszélve. A párom nem szerette volna túlzsúfolni a helyüket.

 

Amire nagy szükségünk volt még, az a jó minőségű madárhomok: Enyhe ánizsillatú madárhomok, bármely papagáj vagy más madarak: pintyek, kanárik számára. Ezek a homokok olyan ásványi anyagok keveréke, amelyek kagylóhéjjal és sok más kiegészítővel, mely nélkülözhetetlen kalitkában tartott madarunk étrendjéből. Ezeket leszórhatjuk a kalitka aljára, vagy tálkába is tehetjük. Én az utóbbi preferálom. Figyelni kell ugyan a mértékletességre, de ajánlott adni madarunknak.

Kategória: Blog | A közvetlen link.